Sky Captain and the World of Tomorrow

Sky Captain and the World of Tomorrow er popcorn-underholdning på høyt plan, selv om historien tar av så det virkelig monner.

Det var med stor spenning jeg valgte ut denne filmen på den lokale filmsjappa, jeg visste absolutt ikke hva jeg kunne vente meg. Var dette en sær sci-fi-film som ikke vil være noe for meg, eller var det bare blockbuster-action på en helt ny måte?

Året er 1939, stedet er New York. Reporteren Polly Perkins jobber med en sak hvor et knippe vitenskapsmenn har blitt drept, den siste på en antatt dødsliste kontakter Polly og gir henne noen viktige ledetråder før han forsvinner. Kort tid etter invaderes New York av en enorm hær med gigantiske flyvende roboter. Hensikten med dette angrepet er det ingen som vet noe om, men Polly finner snart ut at det er en forbindelse mellom dette og de døde vitenskapsmennene. Sammen med hennes tidligere kjæreste Joe Sky Captain Sullivan drar de ut på et jordomfattende eventyr for å finne ut av disse mystiske robotene som dukker opp og forsvinner like fort.

Jeg vil anta at dette høres veldig «out there» ut for mange av dere, og det er det også. Denne filmen er først og fremst kjent for å være den aller første filmen som helt og holdent ble filmet foran en såkalt blue-screen. Her er det altså bare skuespilleren som er ekte, alt annet er lagd med data i ettertid. Statistene ble heller aldri filmet sammen med hovedrolleinnehaverne, de ble lagt på i ettertid. Dette er uten tvil fremtidens måte å lage film på, det gir en enorm frihet når det gjelder fantastiske effekter og rå action hinsides noe vi har opplevd før. Akkurat dette har de også klart veldig bra, dette er popcorn-underholdning på høyt plan, selv om historien tar av så det virkelig monner.

Når det gjelder skuespillerne er det 4 hovedpersoner som er verdt å merke seg. Jude Law spiller Sky Captain, verdens beste pilot. Han behersker rollen meget godt og det er rett og slett herlig å se han suse mellom New York’s bygninger i sin klassiske Spitfire. Hans kvinnelige motspiller er Gwyneth Paltrow i rollen som Polly Perkins. Jeg klarer ikke helt å skjønne meg på Gwyneth, er hun en halvdårlig skuespiller eller er hun bare litt sær? I mindre biroller ser vi Angelina Jolie som rålekker militærleder og Giovanni Ribisi som teknisk geni. Foruten Gwyneth er det dermed ingen tvil om at rollene er besatt av solide skuespillere som alle gjør gode jobber. Regissøren er den mindre kjente Kerry Conran. Foruten kortfilmen The World of Tomorrow har han ikke lagd noe. Som de fleste sikkert har skjønt allerede er denne filmen basert på kortfilmen han lagde først.

Et gjennombrudd i filmteknikk, og det har faktisk blitt en helt grei action/sci-fi-film. Terningkast 4.

Kommentarer

Ingen kommentarer enda. Føl deg fri til å være førstemann!

    Skriv en kommentar