Smala Sussie

Smala Sussie byr på gøyale karakterer og lett fordøyelig humor som man lenge vil kunne dra på smilebåndet av etter å ha sett.

Smala Sussie foregår i en helt «vanlig» landsbygd i Sverige, hvor helt «normale» mennesker lever sine helt normale liv. Så mens Pölsa, Gudrun, Billy, Gerd og alle de andre prøver å få tida til å gå, kutter Erik (Jonas Rimeika) alle tråder og flytter til Stockholm for å starte eget bokforlag og forfatterkarriere.
Ulf Malmros har regien i denne vannvittige gangstakomedien fra den svenske landsbygda. Og det faktum at de fleste skuespillerne er relativt ukjente, bortsett fra Tuva Novotny (Jalla Jalla) er bare et gedigent pluss. Historien ville aldri fungert på samme måte med rikskjendiser foran kameraet!

Det hele begynner med at Erik får en telefon fra hjembygda i Värmland. Det er Smala Sussies vennine med det piercing og det røde håret, bortsett fra at håret er farget svart. Hun forteller at hans tilsynelatende uskyldige og ordentlige søster er forsvunnet, og at ingen har sett henne på en uke. Erik reiser derfor hjem for å lete etter Sussie, og starter rundspørringen hos alle kjente på hjemstedet. Det tar imidlertidig ikke lang tid før Erik befinner seg i et vibrerende vepsebol, hvor griskhet, løgner og herlig galskap til slutt bringer ham på flukt fra politiet, og inn på den lokale pizzaen. Til slutt blir han funnet av en lettere «Die Hard»-inspirert politietterforsker fra Karlstad. Det er på tide å forklare seg.

Dette er (forhåpentligvis) ikke en film man vil kjenne seg igjen i. Tvert imot er dette en film hvor man endelig kan sitte å le av alle andre. Og akkurat det er ikke vanskelig når Pölsa viser litt av sin livsstil, når Billy Davidsson letter sin frustrasjon pga utstyr fra 1980-åra, eller når Tore Tumör kommer springende med barnevogna. Smala Sussie serverer lett fordøyelig humor, som man lenge vil dra på smilebåndet av etter å ha sett filmen.

All ære til Ulf Malmros og hans team. Det er nesten ikke til å tro at personene bak karakterene Pölsa og Micke Tretton, samt mange andre er hentet rett inn fra gata overhodet uten erfaring fra hverken teater eller film. Jeg legger ikke skjul på at jeg er dypt imponert av det de presterer. For det de legger fram er skuespill av ypperste klasse. Og derfor blir filmen også knallbra! Terningkast 5.

Kommentarer

Ingen kommentarer enda. Føl deg fri til å være førstemann!

    Skriv en kommentar