Star Wars: Episode II – Attack of the Clones

Selv om det kanskje ikke er så mye klassisk Star Wars-feel over denne filmen, så byr den på tidvis glimrende action-underholdning.

Det var i 1977 den første filmen om Star Wars så dagens lys. Den fikk umiddelbart en enorm mengde fans, og det er liten tvil om at de elsker både Episode V og VI. Den nye triologien er derimot litt mer kritisert. Karakterer som Jar-Jar Binks og en handling noen mener er mer tilrettelagt for yngre fans har vært med på å ødelegge forholdet mellom de gamle tilhengerne og de nye filmene.

Det har gått 10 år siden historien i den forrige filmen, og Anakin har blitt voksen. Etter et forsøk på å likvidere senator Padmé Amidala avsløres et mye større plot enn som så. Den tidligere Jedi-ridderen Count Dooku har nemlig samlet en separatist-bevegelse som har som formål å splitte den intergalaktiske republikken, og en borgerkrig ser ut til å være umulig å unngå.

George Lucas har igjen laget et fantastisk eventyr fra de fjerne galaksene. Når det gjelder visuelle effekter, soundtrack og CGI er det faktisk ingen som slår de nye Star Wars-filmene. Alt passer så bra sammen, og man får den ønskede følelsen av at dette er en storslått, episk saga.

Når det gjelder skuespillerne er det ganske høyt nivå, foruten ett par unntak. Natalie Portman er vanligvis en meget god skuespiller, men jeg synes ikke hun gjør noen positiv opptreden her. Hayden Christensen er derimot ingen god skuespiller noen gang, og gjør heller ikke noe spesielt her. Det er tydeligvis en tradisjon at Skywalkers er elendige skuespillere. (hint, hint: Mark Hamill)

Alt i alt er dette glimrende action-sci/fi-underholdning, selv om det kanskje ikke er så mye klassisk Star Wars-feel her, så vil jeg driste meg til å gi en firer.

Kommentarer

Ingen kommentarer enda. Føl deg fri til å være førstemann!

    Skriv en kommentar