Stay Alive

Stay Alive er så dårlig at det nesten blir god underholdning av det, men bare nesten. Dette er usammenhengede og talentløs filmskaping på høyt nivå.

En av guttene i en tenåringsgjeng dør på mystisk vis. Snart er de alle deltagere i det grusomme spillet «Stay Alive», et skrekkfylt dataspill hvor overlevelse er det eneste ene. Det spinner rundt den grusomme historien om en adelsdame fra 1700-tallet kjent under navnet «Blodets grevinne». Ungdomsgjengen vet lite om Stay Alive bortsett fra at de aldri skulle hatt tillatelse til å delta – i denne kampen på liv og død.

Dette er en dårlig film. Nå som vi har det klart for oss, kan jeg gå litt nærmere inn på hvorfor, for det var kort og godt ekstremt lite med STAY ALIVE som egentlig fungerte hensiktsmessig. Filmen var langt fra skummel, historien kunne vært skrevet av en 3-åring, karakterene var platte, skuespillerne katastrofale, spesialeffektene tafatte og dialogen grusomt kjedelig.

Når det er sagt så var faktisk ikke begynnelsen så altfor verst, men etter de første 3 dødsfallene tar historien og fjortistendensene av totalt. I tillegg har altså Frankie Muniz en rolle. Det er bare å innrømme at jeg ikke takler fyren. Alt han tar i blir til skit for mitt vedkommende og STAY ALIVE er intet unntak. Men her er han faktisk ikke alene ettersom de fleste av skuespillerne er gjennomsnittlig like elendige i hva enn de prøver å utrette på det store lerretet. De skal likevel ikke bli tynget med ALL skylden for dette makkverket, det var nemlig en rekke andre faktorer som spilte inn.

For det første fant jeg den såkalte «kjærlighetshistorien», og da spesielt det store kysset, grusomt malplassert og fryktelig pinlig. Min første tanke var at hele filmen var en stor spoof på skrekkfilmsjangeren og at Carmen Electra, Anna Faris, Wayans-brødrene eller noen andre bare ventet på å hoppe frem fra kulissene og avsløre at dette var SCARY MOVIE 5 eller noe i den duren. Det hadde nesten vært bedre. Videre syns jeg historien tok et par unødvendige sprang i tid der det kunne virke som om vi hoppet over et par scener. Dette gjaldt spesielt mot slutten da en viss person, som jeg ikke skal nevne navnet på, plutselig dukker opp fra intet og redder dagen. En frekk liten tvist som er og forblir enormt usannsynlig, usammenhengende og talentløs utenfor forklaringens rekkevidde. Men for all del, det er da en viss underholdningsverdi i det hele. Latteren satt ganske løst under visse deler av filmen, noe som holdt motet mitt oppe når det så som mørkest ut. STAY ALIVE er nemlig såpass dårlig til tider at det nesten blir god underholdning ut av det! Og dette er jo, som vi alle vet, en kunst i seg selv.

Det hele begynte ganske greit, men desto lenger ut i filmen vi kom, desto mer usannsynlig ble hele plottet og til slutt fantes det overhodet ingen logikk. Det eneste som gjensto var 3 elendige tenåringsskuespillere i en tragikomisk fjortisgrøsser som antakeligvis satser på å tjene inn budsjettet på pene ansikter og relativt «store» navn. Nei, dette var dårlige saker. Terningkast 1.

Kommentarer

Ingen kommentarer enda. Føl deg fri til å være førstemann!

    Skriv en kommentar