Superman Returns

Foruten den fantastiske første timen og noen av årets mest imponerende actionsekvenser, ender Superman Returns opp med å skuffe.

Superman har vært borte i 5 år, og ingen vet hvor han har gjort av seg. Nå har han vendt tilbake for å igjen være menneskehetens redningsmann i nøden, men er han egentlig ønsket tilbake? Lois Lane har for lengst lagt vekk drømmene om superhelten, og folk flest tenker ikke særlig mye på han. Når Lex Luthor igjen dukker opp, er man likevel glade for at Superman kan ordne opp.

Endelig fikk jeg sett Superman Returns, som trygt kan omtales som en av sommerens mest profilerte storfilmer. Forventningene var dermed relativt høye, og ved første øyekast virker det ikke som om Bryan Singer skuffer. Den første timen er fylt med noe av aller beste jeg har sett av actionunderholdning hittil i år. Når et passasjerfly stuper og spinner i full fart mot bakken, og den godeste mannen av stål dukker opp for å redde dagen, blir nok noen og enhver sittende med hakeslepp. Blendende visuelle effekter og musikk av en John Ottman i storform, er elementer som er med på å gjøre dette til en storartet actionopplevelse av dimensjoner. Dessverre ryker altså denne følelsen etter en times tid, når alle de beste actionscenene har passert.

For all del, jeg kan ikke påstå at Superman Returns er elendig på de mer seriøse områdene, men jeg føler ikke at det flyter særlig bra, eller holder interessen på topp. De underliggende romantiske følelsene mellom Superman og Lois Lane, er egentlig ikke særlig interessante, da de bare blir liggende som et lite forstyrrende element i bakgrunnen hele veien. Det enkle hadde kanskje vært best for Superman Returns? Vi har en flyvende mann av stål, actionpotensialet er mildt sagt enormt, og jeg har tro på at det kunne blitt supert med enda mer av det gode fra den første timen. Dessuten må det sies at det hele har blitt fryktelig forutsigbart, og den voldsomt overdrevne onde planen til herr Luthor, føles rett og slett bare dum.

Det skal likevel sies at Kevin Spacey, som spiller Luthor, gjør en herlig tolkning av skurken. Brandon Routh som Superman er heller ikke dumt, men jeg vil nødig kalle det fantastisk. Det samme gjelder Lois Lane i form av Kate Bosworth. Sjarmerende og fin å se på? Selvsagt, men det blir liksom aldri noe eksepsjonelt fra henne eller de andre i Superman Returns.

Foruten den ville åpningen med noen av årets beste tendenser, skuffer Superman Returns. Det er langt fra dårlig, men det blir rett og slett ikke det man kan forvente av en film i denne klassen. Terningkast 4.

Kommentarer

Ingen kommentarer enda. Føl deg fri til å være førstemann!

    Skriv en kommentar