Take the Lead

Underholdningsverdien til denne filmen er ganske høy. Selv om midtpartiet blir litt vel langdrygt med en del uinteressante småhistorier, er Take the Lead absolutt verdt å sjekke ut.

Det er klart Banderas eier dansegulvet, og det var jeg heller aldri i tvil om. Vi snakker tross alt om den perfekte gentleman, en fyr som har alle egenskaper vi kan forvente at et skikkelig mannfolk innehar.

Historien er inspirert av den sanne historien om en danseinstruktør med en noe spesiell visjon. Pierre Dulani er instruktør i selskapsdans, og dessuten tidligere professjonell danser. En dag møter han opp på den lokale skolen for å tilby sine tjenester som hjelper, og blir tildelt gjensittingsklassen. Dette er den verste gruppen playahs og gangstahs du har sett på et par år, og de ser ikke akkurat lyst på å lære seg snobbete selskapsdans.

Man trenger ikke å være noe geni for å skjønne at dette starter med en rekke problemer som etterhvert løses for at det hele skal bli en skikkelig feelgood-film. Vi møter et knippe typiske problemungdommer som synes at livet suger og at verden er urettferdig mot dem. Dette er en herlig blanding av folk, vi har afroamerikanere, latinoer, en fyr som tror han er begge deler og ei forstadsjente som heller vil være med denne gjengen enn sine egentlige venner. Herlige saker! La oss heller ikke glemme Antonio Banderas, som er en gentleman av uante dimensjoner. Perfekte manerer, sinnsykt talent for dansing og draget på alle damer han ser på.

Det er nemlig dansing som står sentralt her. Skuespillernivået er ikke spesielt høyt, det kan jo nevnes at tidligere Top Model-deltaker Yaya har en av de største rollene. Klart hun er sjarmerende, og hun kan uten tvil å bevege seg grasiøst på parketten, men noe mer ligger det nok ikke gener for i denne dama. Ikke at det gjør noe, her er det dansing, sexappeal og herlige rytmer som redder filmen.

Musikken som er brukt i filmen er stort sett en kombinasjon av hip hop og typisk selskapsdansmusikk; unikt og overraskende kult! Underholdningsverdien i denne filmen er ganske høy, og selv om midtpartiet blir litt langdrygt med en del uinteressante småhistorier, er det verdt å sjekke ut! En sterk firer.

Kommentarer

Ingen kommentarer enda. Føl deg fri til å være førstemann!

    Skriv en kommentar