The Aviator

Martin Scorseses Oscar-kandidat skuffer. The Aviator har blitt en langdryg affære om en overambisiøs perfeksjonist.

Martin Scorseses nyeste prosjekt, som baserer seg på den sanne historien om Howard Hughes, har den siste tiden blitt hypet så det holder. Med Oscar-utdelingen rett rundt hjørnet har mange kritikere betegnet denne filmen som den absolutte favoritten til å stikke av med prisen for beste film. Personlig synes jeg det er på høy tid at en Martin Scorsese-film vinner, likvel kommer man ikke bort fra at dette på langt nær er hans beste film. Men man skal aldri si aldri, det er ikke et ukjent faktum at Oscar-akademiet har en svakhet for filmer basert på en sann historie.

The Aviator handler om Howard Hughes, en innflytelsesrik innovatør, smart industriherre, glamorøs filmprodusent og sist, men ikke minst, en flyger. I denne filmen følger vi ham gjennom hans mest produktive periode, fra midten av 20-årene og ut 40-årene, som var en tid fylt av stadige nyskapninger, problemfylte kjærlighetsforhold og nådeløse slag på forretningsfronten. Samtidig var det i løpet av denne perioden hans høytflygende ambisjoner for første gang kolliderte med berømmelsens og rikdommens pris og hans egen besettelse av perfeksjon.

Leonardo DiCaprio gjør en fenomenal innsats i denne filmen som perfeksjonisten Hughes. Likevel er det ikke kun DiCaprio som stikker seg ut, han er i godt selskap med blant andre Cate Blanchett, Kate Beckinsale, Alec Baldwin, Ian Holm, Gwen Stefani og Jude Law som alle gjør jobben på utmerket vis.

Martin Scorsese har atter en gang overgått seg selv i regissørstolen, hele historien om legenden Howard Hughes er framstilt på fabelaktig vis. Problemet er bare at historien ikke er fengende nok. Første halvdel av filmen kunne godt vært forkortet med en halv time uten at filmen ville tatt noe skade av det, det er nemlig først i andre halvdel av filmen at det begynner å skje ting som virkelig fanger interessen.

Dette er en film som kunne vært så mye bedre, dessverre blir det hele en langdryg opplevelse som etterlater seg en bittersøt smak i munnen. Terningkast 4.

Kommentarer

Ingen kommentarer enda. Føl deg fri til å være førstemann!

    Skriv en kommentar