The Fast and the Furious: Tokyo Drift

Den tredje filmen i serien leverer helt grei underholdning med det man kan forvente av raske biler, fine damer og tøffe ondinger.

Sean Boswell har alltid følt seg litt utenfor, og hans eneste forbindelse med omverdenen er illegale gateløp. Etter en duell vraker han bilen og sender konkurrenten og konkurrentens kjæreste på sjukehus, og dermed havner han på politistasjonen. Han blir truet med mange år i fengsel, eller å forlate landet. Løsningen blir å flytte til faren, som på grunn av militæret bor i Tokyo.

Jeg forventet absolutt ingenting av denne filmen, mest fordi de to foregående i mine øyne er skikkelige møkkafilmer. De to første har dessuten vært relativt like, men denne gangen har man flyttet hele konseptet til Japans hovedstad. Man har dermed byttet ut de sleske latinoguttene med tøffe japanere. Man har også byttet ut bilene og kjørestilen. I motsetning til de foregående, hvor alle bilene har neonlys, høylytte stereoanlegg og ser helt like ut, har man her lagt mer vekt på selve bilsporten og dermed kvittet seg med en del av fjortisfaktoren. Alle over 15 må vel være enige i at det er kulere å sladde gjennom svingete fjellveier med en ’69 Mustang enn å kjøre rett frem med en neonbelyst kreasjon fra dette århundret?

Men for all del, det er fortsatt en ganske stusselig affære. En bra handling er totalt fraværende, skuespillerne er halvdårlige og de mange biljaktene blir etterhvert litt for like og noe klimaks kommer egentlig aldri. Jeg kan likevel ikke unngå å bli noenlunde engasjert, for dette holder et passelig tempo, og noen av bilveltsekvensene er i enormt høy klasse. Det er rett og slett jævlig rått å se på!

Regissøren bak denne orgien er den relativt ukjente Justin Lin, og foruten Lucas Black og Bow Wow, er det ingen navn man vil merke seg. Det er derfor jeg vil trekke frem latinoskjønnheten Nathalie Kelley, som gjør sin aller første film. Hun er rett og slett smellvakker, og gjør seg heller ikke bort som skuespiller. Denne dama kommer vi garantert til å se mer av i fremtiden, hun har allerede nå danka ut Jessica Alba på de fleste områder.

Helt grei underholdning med raske biler, fine damer og tøffe mafiajapser gjør at dette faktisk fortjener en sterk treer.

Kommentarer

Ingen kommentarer enda. Føl deg fri til å være førstemann!

    Skriv en kommentar