The Hills Have Eyes

Filmen tar ikke seg selv spesielt seriøst, og det er til tider så brutalt og voldsomt at det blir som en parodi på de vanlige mutant/zombie-filmene. Men misforstå ikke, det er ekstremt underholdende.

Du bor i en liten småby i det sørvestre USA, midt i ørkenen for å være nøyaktig. Du får beskjed om at du må flytte, ettersom staten skal prøvesprenge atombomber i nærheten. Hva gjør du?

Du BØR pakke sammen sakene brennkvikt og komme deg av gårde, men der skiller logikken og filmen seg. Disse karene velger nemlig å gå i skjul i en lokal gruve, men det går ikke bra. De blir muterte. Ikke bare blir de stygge, men også blodtørstige kannibaler som er ute etter hevn mot menneskeheten.

Dette er historien bak denne makabre filmen, og når en familie på tur gjennom blir misledet inn på en blindvei rett til mutantenes område, er helvete mildt sagt sluppet løs.

Dette er selvsagt en fullstendig absurd historie som mangler all form for logikk, intellekt og realisme. Ikke at det gjør noe, det er akkurat der denne filmen scorer aller høyest. Den tar ikke seg selv spesielt seriøst, og det er til tider så brutalt og voldsomt at det blir som en parodi på de vanlige mutant/zombie-filmene. Men misforstå ikke, tidvis er dette både dritskummelt og neglebitende så det holder.

Skuespillerprestasjonene i denne filmen er så som så, men de får jobben gjort. Dessuten skal det sies at Lost-dama Emilie de Ravin er usedvanlig fin, og dermed er det bare å innrømme at hatet sjelden har vært større enn når en av mutantene sniker seg innpå og gjør visse ukristelige handlinger med stakkars frøken Ravin.

Som nevnt tidligere er ikke dette den rene, genuint skremmende grøsseren som traileren og markedsføringen ville ha det til. Omtrent halvveis gjennom filmen skifter den tone, og blir til en skikkelig kul action-splatter. Soundtracket blir stort og pompøst når heltene skal fremheves, og ved et par anledninger får vi en skikkelig Michael Bay-følelse.

Dette vil neppe passe for alle. Innholdet er brutalt og skremmende, og 18-års grense er helt greit. På forestillingen min var det faktisk et snaut dusin som forlot salen underveis. Jeg gir likevel denne en sterk femmer, kan fort bli årets beste blockbuster.

Sett på Kosmorama Filmfestival 2006

Kommentarer

Ingen kommentarer enda. Føl deg fri til å være førstemann!

    Skriv en kommentar