The Interpreter

Trekløveret Kidman, Pollack og Penn har utvilsomt lagd bedre filmer, hver for seg, før dette. The Interpreter er ikke dårlig. Den er bare helt grei.

Resultatet er kanskje ikke dårlig, men jeg ble skuffet etter å ha kommet meg gjennom denne thrilleren med to av Hollywoods største navn på plakaten. Både Nicole Kidman og Sean Penn har en Oscar på hylla etter prestasjoner de siste årene. Og med en dreven regissør som Sydney Pollack (Out of Africa, The Firm) bak rattet, så kunne jo ikke denne bilen kjøre i grøfta…

Historien settes til FN-bygningen i New York, der Kidman jobber som tolk og overhører en drapstrussel mot en ikke altfor populær Afrikansk statsleder som skal holde en tale der om ikke lenge. Penn jobber i Secret Service og får i oppdrag å passe på så statslederen fortsatt puster når han forlater landet etter talen.

Med dette plottet er det fullt mulig å lage en grei thriller. Og det er det også blitt. Filmen er helt grei, men klarte aldri å fange meg helt og få min hele og fulle oppmerksomhet. Jeg satt under en hel scene ganske tidlig i filmen og tenkte over hvor lang Nicole Kidman så ut (hun er laang), og det er selvsagt ikke et veldig positivt tegn. Jeg synes heller ikke hun gjør noen nevneverdig god innsats i denne filmen og kjøper ikke helt hennes historie. Sean Penn derimot gjør nok en god innsats. Han har brukt de siste årene til å seile opp som en av vår tids beste skuespillere. Uten tvil.

Tolken, eller The Interpreter, varer i litt over to timer. Dette er ikke nødvendig. Det går tregt. Det er bra med rolleskildringer, og jeg ønsker selvsagt ikke en orgie i eksplosjoner og drap i denne typen filmer, for det finnes det nok av, men dette blir for langtekkelig. Historien blir for lettleselig og forutsigbar. Man sitter nærmest og venter på hva som skal skje før det skjer, og da går fort tankene bort fra historien som skal fortelles og over på hvor usannsynlig lang frk. Kidman ser ut.

Men for all del. Dette er ingen slakt. Filmen er absolutt mulig å komme seg gjennom, og Sean Penn er jo herlig. Foto er ikke å forakte, delvis nydelig, spesielt i starten når Kidman er alene i FN-bygget, men også litt mindre fabelaktig under enkelte andre partier. Sett under ett så har nok trekløveret Kidman, Pollack og Penn skapt bedre filmer, hver for seg før dette. Og vil sannsynligvis også gjøre bedre filmer i framtiden. En grei treer på terningen.

Store deler av filmen foregår altså i FN. Og denne filmen er den første filmen som har fått benytte den ekte FN-bygningen i New York til filming, med spesialtillatelse fra Mr Annnan himself.

Kommentarer

Ingen kommentarer enda. Føl deg fri til å være førstemann!

    Skriv en kommentar