The Life Aquatic With Steve Zissou

En sjarmerende og humoristisk film i ekte Wes Anderson-stil. Den er kanskje sær, men på sitt beste er The Life Aquatic gnistrende god.

Wes Anderson er ute med sitt nyeste prosjekt, The Life Aquatic with Steve Zissou. Man kan uten tvil si at dette er en regissør med en helt særegen stil når det gjelder filmer. Den kan på mange måter minne om Coen-brødrenes stil, spesielt når det gjelder historien som alltid er meget original og karakterene som ytterst sjelden kan bli regnet som ”normale”, men der slutter altså likheten.

Filmen handler om Steve Zissou, en legendarisk havforsker som hovedsakelig er kjent for sine dokumentarfilmer om det myldrende livet i havet. Karrieren har i lang tid vært på vei nedover, men det er først når hans beste venn og mangeårige partner, Esteban du Plantier, blir spist av en hai at virkeligheten innhenter ham. Plutselig en dag dukker Ned Plimpton opp, en fullvoksen mann som kanskje, eller kanskje ikke, er sønnen til Steve. I fellesskap drar de ut på tur med resten av team Zissou samt en gravid journalist, på en reise som skal vise seg å bli mer actionfylt enn først antatt.

Dette er en film med større dybde enn man skulle tro. Ser man bort fra noen av de mest urealistiske skytesekvensene i manns minne og en ekspedisjon basert på å sørge for en ondskapsfull hevn på en hai, er dette en varm historie om en mann på søken etter kjærlighet og meningen med livet. Nå skal selvfølgelig ikke de urealistiske skytescenene undervurderes, personlig syns jeg de var ganske så morsomme, i stil med resten av filmen. At man må skyte 40 kuler for å drepe en person på tre meters hold, kan regnes som usannsynlig av mange. Men misforstå ikke, dette er en del av Wes Andersons sjarmerende filmstil og er med på å skille den ut fra mengden.

Bill Murray, Cate Blanchett og Owen Wilson leverer alle en fabelaktig innsats i filmen, men mannen som stjeler showet er likevel Willem Dafoe i sin rolle som tyskeren Klaus Daimler. Wes Anderson gjør som alltid en glimrende jobb i regissørstolen, ingenting å sette fingeren på her.

The Life Aquatic er en sjarmerende film, med en noe spesiell humor, som på sitt beste er gnistrende god, en sterk 4’er.

Kommentarer

Ingen kommentarer enda. Føl deg fri til å være førstemann!

    Skriv en kommentar