The Matador

The Matador fungerer både som komedie og drama. Resultatet er en overraskende god og herlig humørspreder, med et stort glimt i øyet.

En herlig komedie med en rekke kule, dramatiske og tidvis absurde vendinger (sett på i ettertid) samt et ordentlig radarpar i form av Pierce Brosnan og Greg Kinnear gjorde dette til en av årets store overraskelser for mitt vedkommende. THE MATADOR har sin dose av ”dårlige” vitser og selvironi og byr i tillegg på en rekke komiske situasjoner og diverse underlige karakterer med en masse sjarm… Kort sagt en dødelig miks av forskjellige elementer er med på å gjøre dette til en liten original av en komedie som utvilsomt klarte å ”selge” seg til meg. Resultatet ble 90 minutters knakende god underholdning!!

Julian Noble er leiemorder, men han er kommet litt opp i årene, og jobbene er blitt færre. Forretningsmannen Danny Wright, som sliter med tapet av sønnen sin, sendes på forretningsreise til Mexico, hvor han skal avslutte en svært viktig handel som absolutt ikke må gå i vasken. En kveld i hotellbaren støter han på Julian og de kommer i prat. Det skal vise seg å bli skjebnesvangert for dem begge, og fører dem opp i situasjoner de ikke i sin villeste fantasi hadde trodd ville vært mulig.

Det er morsomt å se Pierce Brosnan i en slik rolle for en gangs skyld, hvor han ikke er ”perfekt” og, i likhet med alle andre, har sine små feil og problemer. At han i tillegg klarer å utnytte sitt sjarmerende ytre og elegante vesen til å portrettere en såpass kul, men likevel stakkarslig rollefigur som Julian, er kun med på å gjøre rollen enda mer troverdig og, på mange måter, morsommere. Ettersom vi er vant til å se ham i rollen som James Bond – sjarmøren over alle sjarmører – fungerer dette som litt ekstra krydder til historien når han bedriver mesteparten av tiden på å sjekke opp underårige katolske skolejenter, betaler velvillige horer for sex og slår usmakelige vitser ved feil anledninger.. Likevel kunne jeg ikke unngå å føle sympati for fyren, han prøvde tross alt sitt beste – tror jeg..

THE MATADOR fungerer både som komedie og drama, selv om den har sine perioder med seriøsitet, ligger smilet alltid på lur. Duoen, som er Greg Kinnear og Pierce Brosnan, fungerer knallbra sammen på det store lerretet og de store motsetningene til karakterene deres, Julian og Danny, sørger for en finfin dose med moro, en rekke mer eller mindre bisarre situasjoner og en livlig dialog. Brosnans mange ”one-liners” er i tillegg nesten verdt turen i seg selv, den brutalt seriøse kommentaren i baren sitter fortsatt ferskt i minnet, (”Margaritas and cock”) genialt! THE MATADOR er rett og slett en herlig liten humørspreder der et tragikomisk plot formidles på et lett, underholdende og meget humoristisk vis, anbefales! Terningkast 5.

Sett på Kosmorama Filmfestival 2006.

Kommentarer

Ingen kommentarer enda. Føl deg fri til å være førstemann!

    Skriv en kommentar