The Matrix Reloaded

Wachowski-brødrene leverer ikke spesielt mye mer enn en rendyrket actionfilm her, men det er til gjengjeld stilren og rå action i verdensklasse.

Nok en gang har jeg valgt en ganske typisk actionfilm som aldri har nådd helt opp hos anmeldere og fans. Matrix Reloaded ble absolutt ikke den oppfølgeren vi hadde forventet, og det har jeg heller ikke tenkt å motbevise. Forrige film jeg anmeldte var Bad Boys II, som jeg omtalte som hjernedød actionunderholdning, og til tider er ikke denne filmen noe særlig mer enn det. Mye av magien og orginaliteten fra den første filmen er helt borte, og tilbake står en helt grei actionfilm. Denne filmen får du kjøpt med 1 eller 2 discer, eller du kan kjøpe hele triologien og en haug ekstramateriale på 10 discer i en snasen boks. Jeg er dessverre ikke i besittelse av sistnevnte, så det får holde med 2 skiver.

Den siste tiden har flere mennesker enn noen gang blitt befridd fra The Matrix, og et siste oppgjør mellom maskinene og mennesker er ikke til å unngå. Maskinene er fullstendig klare over dette og har sendt en hær på over 250.000 sentinels for å utrydde menneskenes siste by, Zion. Morpheus setter sin lit til Orakelets profeti, som sier at The One vil stoppe krigen og gjenskape fred og harmoni blant menneskerasen. Spørsmålet er om Neo er stor nok til denne oppgaven, er han egentlig menneskehetens siste redning?

Denne filmen har blitt slaktet brutalt av de aller fleste anmeldere, og det kan jeg til en viss grad forstå. Dette er selvsagt en nedtur i forhold til forgjengeren Matrix, men det måtte vi nesten forvente. Mange påstår til og med at Matrix Revolutions er bedre enn denne, men det kan jeg ikke forstå. Den første filmen var et gjennombrudd i filmindustrien, det er ikke denne.

Wachowski-brødrene leverer ikke spesielt mye mer enn en rendyrket actionfilm her, men det er stilren og rå action i verdensklasse. Kampscenene er fortsatt geniale, og ufattelig godt gjennomført. Filmingen er like bra som i den første filmen, men dette betyr jo at det ikke er unikt og grensesprengende lenger.

Når det gjelder dypere mening i filmen må vi lete grundig gjennom for å finne tilbake til det vi så i forrige film, men jeg vil likevel trekke frem scenen hvor Neo møter Arkitekten som forklarer en god del av Matrix-universet. Jeg må vel også nevne skuespillerlisten, den holder meget høy kvalitet. Det sies jo at Keanu Reeves bare takler en type rolle, og det stemmer nok. Da er det jo bra at det er akkurat denne type rolle han har her. Ellers kan jeg trekke frem Laurence Fishburne, Carrie-Anne Moss og Hugo Weaving som alle spiller troverdig og suverent. Terningkast 5.

Kommentarer

Ingen kommentarer enda. Føl deg fri til å være førstemann!

    Skriv en kommentar