The Matrix Revolutions

Magien fra den første Matrix-filmen er borte. Spesialeffektene er i det minste gode, men det hjelper fint lite når alt annet ved denne oppfølgeren er dårlig.

Etter å ha anmeldt Matrix Reloaded virker det åpenbart å anmelde Matrix og Matrix Revolutions også, så da gjør jeg nettopp det. Det blir først Revolutions, og dette er vel til tider ganske langt unna noen kvalitetsfilm. Jeg nevnte forrige gang at magien fra Matrix til tider var borte, men nå er den helt borte. Ikke det minste fnugg igjen. Det er heller ikke noen super actionfilm vi blir servert her. Jevnt over har kritikere gjerne gitt terningkast 6, 2 og 4 henholdsvis til Matrix, Reloaded og Revolutions. Dette er jeg ikke i stand til å skjønne, så da får jeg prøve å gjøre opp om hvorfor jeg er uenig.

Reloaded avsluttet med at Neo havnet i en form for koma, men likevel er han tilsynelatende inne i The Matrix. Han er fanget på en togstasjon av Merovingian’en og kommer seg ikke bort derfra. I mellomtiden har maskinene for alvor nærmet seg Zion, og menneskehetens slutt ser ut til å være like om hjørnet. Alle mobiliserer for å krige for overlevelse, men i realiteten vet alle at det er håpløst. Når Neo endelig slippes fri viser det seg at hans nemesis agent Smith er større og sterkere enn noen gang, og faktisk er han et virus i maskinbyen. For å redde verden må Neo og Trinity dermed ta turen til tidenes ondeste by for å gjøre opp en gang for alle.

I motsetning til Matrix Reloaded ble aldri denne filmen totalslaktet av media, noen var faktisk så sportslige at de ga 4 til dette makkverket av en elendig drittfilm. Det er akkurat det jeg mener om denne filmen. Fra før har den gått fra å være genial til å være ren actionfilm, nå har den ingen som helst identitet lenger. Det blir så alt for mye av det gode. For all del, det er fortsatt spesialeffekter i verdensklasse, og skuespillerne holder ikke noe dårlig nivå. Den geniale karakteren Orakelet er dessverre skiftet ut her, men ettersom det gamle orakelet (Gloria Foster) døde av diabetes i mellomtiden er det ikke så mye å gjøre med den saken. Det går likevel utover filmen når man må skifte roller sånn, og det nye orakelet duger ikke.

«Det må da være noe positivt å se i denne filmen?» tenker du vel nå, og det kan jeg svare på. Nei, det er nok ikke det. Der Reloaded har scenen med arkitekten har ikke denne filmen noe som helst. Det er bare stusselig action hele veien her. Elendig! Det eneste som gjør at jeg ikke gir 1 er et helt greit skuespillerensemble og topp effekter.

En dårlig film, som under meget sterk tvil reddes litt av skuespillerne og enorme effekter. Ekstramaterialet holder til tider høyt nivå, men det er en del som ikke er særlig interessant her. Dessuten er det alt for variabel kvalitet på menyene, noen ganger er det genialt og andre ganger er det så knotete at du ønsker du aldri hadde kjøpt deg DVD-spiller. Terningkast 2.

Kommentarer

Ingen kommentarer enda. Føl deg fri til å være førstemann!

    Skriv en kommentar