The Nightmare Before Christmas

Denne nye 3D-versjonen av juleklassikeren fra 1993 gjør slettes ikke skam på originalen og er vel verdt å få med seg.

Vi befinner oss i Halloweentown hvor Jack er den ubestridte mesteren av Halloween. Men når man konstant får skryt og livet er usedvanlig enkelt, ja, så blir man lei av det etter en stund. Ved et uhell ender Jack opp i Christmas Town og finner akkurat det han er ute etter. Et sted hvor ingen skremmer hverandre, men lever for å glede hverandre. Jack blir besatt av å overføre alt dette til sin egen by, men det ser ikke helt ut som julens budskap kommer helt gjennom.

The Nightmare Before Christmas kom ut helt tilbake i 1993, men har nå kommet i en 3D-versjon. Det er en helt nydelig digital 3D-versjon som blir vist og er helt klart den som best har klart å utnytte denne teknologien av de jeg har sett, selv om det som vanlig blir litt mørkt bilde gjennom brillene. Den er også kalt Tim Burton’s The Nightmare Before Christmas. For selv om den ikke er regissert av Burton har mannen i aller høyeste grad satt sitt stempel på den. Karakterene og historien er skapt av Burton og hele stilen minner mer om Burtons filmer, enn noen av Disney’s andre animasjonsfilmer.

Når det gjelder animasjonene så er de The Nightmare Before Christmas’ sterkeste side, etterfulgt av Elfmans musikk. Historien fortelles nemlig delvis gjennom musikk, omtrent som en annen av Burton/Elfman samarbeidene, Charlie and the Chocolate Factory. Animasjonene er av den gode, gamle typen og det er ikke mange andre enn Wallace & Grommit som kan måle seg med kvaliteten på både objektene og bevegelsene. Både den dystre byen hvor Jack og hans venner bor og den fargerike og vakre Christmas Town er nydelig lagd og bør gi de aller fleste et snev av julestemning.

For mange er nok dette en av de største juleklassikerne som finnes og er avhengig av å se den hver jul for at det virkelig skal være jul. Er du en av disse så bør du absolutt få med deg 3D versjonen på kino. Har du aldri sett den er dette en ypperlig anledning til å få den med deg. Dybden i det digitale bildet er helt utrolig og animasjonene er som sagt blant det beste man kan få, selv 14 år senere. Det blir nok en ganske begrenset release og man bør derfor sjekke den lokale kinoen. Det skal også nevnes at filmen ble vist uten tekst. Om det er slik på alle visningen vites ikke, men for meg trakk det bare filmen enda mer oppover. Terningkast 5.

Kommentarer

Ingen kommentarer enda. Føl deg fri til å være førstemann!

    Skriv en kommentar