The Phantom of the Opera

Andrew Lloyd Webbers musikal fungerer fint på film. Historien er en smule tynn, men musikken, kostymene og sangstemmene leverer som de skal.

For det første vil jeg sende en stor takk til Sandrew Metronome som var så greie at de sendte oss The Phantom of the Opera i en fullpakket 2 disc-versjon. Jeg skal innrømme at det var med begrensede forventninger jeg satt meg ned for å se filmatiseringen av en av tidenes mest suksessrike musikaler. Riktignok er jeg en stor fan av Annie, men generelt ingen fan av sjangeren.

Settingen er operahuset Opera Populaire i Paris på 1870-tallet. En mann med deformert ansikt siden han var en ung gutt bor i katakombene dypt under operahuset. Han er bare kjent som opera-fantomet, og ingen vet egentlig hvem han er ettersom ingen har sett han på nært hold. Når han forelsker seg i den ukjente korjenta Christine begynner det å bli utrivelig. Fantomet lærer opp Christine til å bli en sanger av dimensjoner, men for at hun skal få de store rollene må andre bort. Det blir en rekke «ulykker» som til slutt fører til et oppgjør i de skumle gangene langt under operaen.

Jeg ble umiddelbart satt på plass i stolen av den storslåtte musikken som dundrer over høytalerne helt fra starten, her får man klar beskjed om at det venter en pompøs og stor filmproduksjon i mørket. En annen ting jeg vil påpeke er at i motsetning til mange andre musikaler har denne også noen gode elementer fra vanlige spillefilmer. For eksempel er den til tider ganske skummel når fantomet ferdes nede i katakombene, det er ikke så mye tvil om at det her nede ikke bor noen vanlig person.

Den kvinnelige hovedrolleinnehaveren er Emmy Rossum, som vant en rekke priser for sin rolletolkning. Jeg vil spå at dette blir hennes store gjennombrudd. Tidligere har hun ikke spilt i så mye storfilmer foruten The Day After Tomorrow og Mystic River. Det er ikke så mange kjente navn her, men jeg kan dra frem Gerard Butler, som spiller fantomet. Denne karen har heller ikke spilt i så mange kjente filmer, men jeg kan alltids nevne Tomb Raider: The Cradle of Life hvor han hadde en birolle.

Det er likevel ikke skuespillerne man legger mest merke til i en slik musikal. Sangstemmene er gjennomgående knallgode, og når det gjelder kostymer, makeup og musikk snakker vi om et nivå man sjelden ser maken til. Musikken var faktisk god nok til at det ble en oscar-nominasjon. Regissør er selveste Joel Schumacher, en fyr som står bak glimrende filmer som A Time to Kill og Phone Booth. Dette er rett og slett en musikal av høy klasse. Historien er litt tynn, men det er ikke uvanlig når det gjelder musikaler. Her er det musikken, kostymene og sangstemmene som gjelder, og jeg mener dette holder den standarden man kan forvente.

En ganske bra musikal det her, glimrende musikk og kostymer. Terningkast 4.

Kommentarer

Ingen kommentarer enda. Føl deg fri til å være førstemann!

    Skriv en kommentar