The Salton Sea

Mørk thriller som tar deg med på en sterk og inntrykksfull reise. Debutfilmen til regissør D.J. Caruso er vel verdt investeringen.

The Salton Sea er debutfilmen til regissør D.J. Caruso, som tidligere har stått bak middelmådige actionserier som The Strip og Martial Law. Manus er skrevet av Tony Gayton, bedre kjent for Murder By Numbers. På bakgrunn av dette hadde jeg ingen forventninger i det hele tatt til denne filmen. Den eneste grunnen til at jeg rasket den med meg i videobutikken var at jeg hadde dårlig tid, og at Val Kilmer hadde en småtøff tatovering på forsiden av coveret. Derfor ble overraskelsen stor etter hvert som jeg ble dratt lenger og lenger inn i den dystre historien.

Hovedpersonen opplevde å se sin egen kone bli drept, og er nå ute etter hevn på gjerningsmennene. Et rimelig standard filmkonsept, men frykt ikke. Det er nemlig det eneste som er standard med denne mørke thrilleren. På et tidspunkt vil du kanskje føle deg litt forvirret, men alle trådene samles etter hvert som historien utspiller seg.

Etter en spesiell begynnelse, som viser det narkotiske stoffet metedrin sin fødsel og videre historie, møter vi en narkotikamisbruker ved navn Danny Parker (Val Kilmer). Ved første øyekast virker han som et hvilket som helst annet metedrinvrak, men etter hvert som historien rulles opp finner vi ut at det er mer ved Danny enn det som først møter øyet. Det er kanskje en grunn til at han har oppsøkt dette tvilsomme miljøet?

Filmens visuelle uttrykk er mesterlig utført og passer glimrende til historien. Caruso beveger seg noen ganger på grensen til det overdrevne, men går aldri over streken.

Skuespillerprestasjonene er stort sett meget gode. Val Kilmer gjør en lavmælt, men likevel svært kraftfull tolkning av hovedrollen. Det er også verdt å nevne Vincent D’Onofrio som absolutt gjør det beste ut av sin rolle som den halvpsykopatiske langeren Pooh-Bear, hvis navn er en morsom historie i seg selv.

Handlingen har en del logiske brister her og der, men det finner du i de fleste filmer hvis du virkelig leter. Det er best å stille med et åpent sinn og la filmen ta deg med dit den vil. Og i dette tilfelle er det virkelig en spennende reise! Terningkast 5.

Kommentarer

Ingen kommentarer enda. Føl deg fri til å være førstemann!

    Skriv en kommentar