The Snowman

The Snowman fortjener å være en juleklassiker. Hvorvidt den danker ut Prøysen er litt usikkert, men den har en vakker historie og er svært fint animert.

En ung gutt venter i spenning frem mot jul. Mens han venter lager han en snømann i hagen. Til sin store overraskelse kommer snømannen til live og tar med gutten på et stort eventyr.

The Snowman, eller Snømannen som den naturlig nok heter på norsk, fra 1982 er en av de klassiske juleanimasjonene og obligatorisk for mange i tiden fremover. Her i Norge kommer den nok ikke helt opp på Prøysens nivå når det gjelder oppmerksomhet, men den nyter desto større oppmerksomhet i Storbritannia. Stilen er som nevnt klassisk og hele den 26 minutter lange filmen består av håndtegnede bilder. Det hele minner mest av alt om et levende julehefte laget med fargestifter.

Med bare 26 minutter til rådighet viser The Snowman oss en flott, vakker historie om gleden ved å vente på jul. For det er gjerne tiden frem mot jul som er størst, ikke selve kvelden. Historien om den lille gutten er dermed noe de fleste kan kjenne seg igjen i, selv uten den levende snømannen. Når det gjelder hoveddelen av filmen, delen som omhandler snømannen, blir eventyret storslagent og flott. Men det tar dessverre ikke lange tiden før det blir på kanten til kjedelig å se denne altfor gode og glade verden hvor snømenn kan fly og alt er bra.

Disse tingene er nok det som hører julen til og alle kunne vel ha godt av et lite avbrekk fra virkeligheten. Men uansett hvor vakker denne fortellingen blir føles den mer og mer som et rent barneeventyr. Dette er heller ikke overraskende når man ser at den i Norge gis ut i serien «Kiddies». Opprinnelig fra 1982 har det kommet en rekke forskjellige utgaver med introduksjoner av både Mel Smith og David Bowie. Denne versjonen starter med en norsk-dubbet julenisse, men går raskt over til det egentlige eventyret. The Snowman er altså et vakkert eventyr og nesten på høyde med Prøysen. Selv om det trolig er små barn som vil ha den aller største gleden, kan denne korte filmen nytes av alle i tiden fremover.

The Snowman fortjener å være en juleklassiker. Hvorvidt den danker ut Prøysen er litt usikkert, men den har en vakker historie og er svært fint animert. Terningkast 4.

Kommentarer

Ingen kommentarer enda. Føl deg fri til å være førstemann!

    Skriv en kommentar