The Terminal

Steven Spielberg leverer solid håndverk, men denne utradisjonelle kjærlighetshistorien klarer aldri å heve seg over gjennomsnittet.

Tom Hanks og Steven Spielberg er atter en gang aktuelle med et nytt prosjekt sammen, The Terminal. Den tidligere Oscar-vinneren Hanks tar på seg rollen som den øst-europeiske Viktor Navorski i filmen som hovedsakelig utspilles på en flyplass i New York. Etter Navorski reiste fra sitt hjemland, har det blitt utsatt for et politisk kupp, og han sitter nå med skjegget i postkassa. Han kan verken reise hjem eller besøke New York, ganske enkelt fordi han har et pass til et hjemland som for tiden ikke eksisterer. På grunn av dette blir han nødt til å improvisere en slags tilværelse på JFK-flyplassen mens han venter på at situasjonen i hjemlandet skal stabiliseres.

Dette er tredje gang Spielberg og Hanks samarbeider om et filmprosjekt, de har blant annet filmene Catch Me If You Can og krigsfilmen Saving Private Ryan på samvittigheten sammen, 2 glimrende filmer om jeg skal si det selv. Dette ga meg selvfølgelig store forhåpninger til The Terminal som jeg i lang tid har gått og gledet meg til. Dessverre ble jeg skuffet, selv om filmen har et par morsomme scener i ny og ne, blir det hele veldig langtrekkelig. Man kunne enkelt ha kuttet ned på filmens lengde, uten at dette ville gått utover filmopplevelsen i noen særlig grad. Om ikke annet ville det ha økt underholdningsverdien. 2 timer og 9 minutter blir altså for lenge å se på en mann som løper rundt på en flyplass. Hadde det skjedd noe merkverdig i løpet av den tiden han tilbringer der ville det økt seeropplevelsen betraktelig, men bortsett fra at han treffer en dame, Catherine Zeta Jones, og hjelper en annen fyr å skaffe seg dame, er det altså ikke det store som skjer.

Selv om historien blir mer gripende mot slutten, når det endelig begynner å skje noe av mening, ble det et lite antiklimaks for mitt vedkommende. Dette er langt fra en dårlig film, men det som irriterer meg er at dette kunne vært en glimrende film. Derfor skuffer det meg at de med et relativt godt utgangspunkt klarer å gjøre dette til en småkjedelig kinoopplevelse.

De fleste kuespillerne leverer en god og stabil innsats gjennom hele filmen. En mann som vi likevel bør holde et ekstra øye med fremover er Diego Luna, som leverte en flott innsats som Enrique Cruz. Tom Hanks imponerer som vanlig, mens Catherine Zetas innsats er heller vaklende.

Steven Spielberg gjør en flott jobb som regissør, men på tross av dette klarer aldri denne utradisjonelle kjærlighetshistorien å heve seg over gjennomsnittet. Terningkast 3.

Kommentarer

Ingen kommentarer enda. Føl deg fri til å være førstemann!

    Skriv en kommentar