The Wild

En endimensjonal og mindre gøyal blåkopi av Madagscar.

The Wild virker ved første øyekast som en tilnærmet blindkopi av fjorårets animasjonsfilm Madagascar. Og det stemmer. Det er igjen en gjeng dyr som rømmer fra New York Zoo, og havner i Afrikas jungler. I The Wild skjer dette delvis på grunn av at løven Samsons sønn mer eller mindre tilfeldig roter seg bort i trøbbel. Da må naturligvis Samson som er stjerne i dyrehagen, men som aldri har vært ute i jungelen før, tråkke til. Med seg får han, som vanlig, en gjeng ubrukelige dyrevenner som er med for å spre humor og glede.

I og med at denne filmen minner så alt for mye om Madagascar så blir det vanskelig å ikke sammenligne de to filmene. Og av den sammenligningen kommer Madagascar godt ut av det. The Wild mangler veldig mye på uforutsigbarhet og sjarm. Det hele blir veldig Disney, med en del enkel slapstick-humor og med en påklistret moral om at alle dyr må være seg selv, i stedet for å prøve å spille annerledes. Dette gjør at filmen, i forhold til en rekke av de nye animasjonsfilmene, kun appellerer til barn. Filmen og historien mangler flere nivå på å kunne bli tiltalende for andre enn barn og Disneyentusiaster.

Filmen burde holdt seg i New York og Samsons sønn burde mye heller ha rotet seg bort i storbyjungelen enn i Afrika. Dette ville ha skilt filmen mer ut fra Madagascar, og det kunne ha skapt en hel del bedre komplikasjoner og interessante episoder enn hva filmen nå klarer å by på. At karaktersammensetningen ikke er alt for ulik er heller ingen styrke for The Wild. Også her vinner Madagascar enkelt. Ingen av dyrene, med et delvis unntak i koalabjørnen, er spesielt morsomme eller interessante. De er forutsigbare og veldig endimensjonale, også hovedkarakterene. Dette gjør barnefilmpreget enda sterkere.

Og i og med at dette er en barnefilm er det vanskelig å vite helt hvordan man skal forholde seg til den. Vil barn finne denne filmen morsom og spennende? Med tanke på de siste års utvikling innenfor animasjons- og barnefilm tror jeg det yngre publikum også begynner å bli litt mer kresne enn før, da alt av Disney ble svelget rått. The Wild er langt fra et nytt høydepunkt i denne sjangeren, og kan nok også være i fare for å skuffe flere enn voksne publikummere.

De norske stemmene tilhører blant andre Stig Henrik Hoff, Anders Hatlo og Mia Gundersen.

Kommentarer

Ingen kommentarer enda. Føl deg fri til å være førstemann!

    Skriv en kommentar