Top Gun

Regissør Tony Scott tar et svært enkelt konsept og gir det vinger. Dette er selvfølgelig en blockbuster fra ende til annen, men Top Gun gir mye underholdning for pengene.

Møt de tøffeste av de tøffe, nemlig elevene ved Top Gun. Dette er akademiet hvor verdens beste jagerpiloter trenes opp til å bli enda bedre, og det kan bare bli en vinner i hvert kull. Maverick skulle ikke engang vært der, og har derfor mer å bevise enn de andre. Det er duket for 80-tallet på sitt beste!

80-tallet ga oss kanskje ikke så veldig mange skikkelige filmklassikere. Kanskje ikke så mye positivt generelt, vil noen si. De bør i såfall holde seg langt unna denne herlige actionfilmen. Dette er en av de største suksessene fra tiåret, og det skyldes nok den gode kombinasjonen av tøffe karakterer, barske jagerfly, ei fin dame og ikke minst tjukt av popmusikk fra samme tidsepoke. Med andre ord; en typisk blockbuster.

Ikke rart, når man ser på folket foran og bak kamera. Tom Cruise slo gjennom i Risky Business noen år tidligere, og med denne filmen ble han gjort til verdens største stjerne. Ikke nødvendigvis fordi han spiller spesielt bra i de første filmene, men fordi han er både tøff og sjarmerende, den fødte actionhelt! Bak filmen finner vi regissør Tony Scott, og ikke minst Jerry Bruckheimer og Don Simpson som produsenter. Et bedre drømmelag for god filmunderholdning er det ikke lett å finne, kanskje ikke mulig i det hele tatt.

Men man må innrømme at det hele til tider er litt langdrygt og ensformig, det er tross alt bare en historie om ett knippe cocky jagerflypiloter og ei fin dame. I mine øyne er det likevel positivt å ikke lage noe vissvass ut av et så enkelt konsept. Flyscenene er fantastiske og realistiske, og bruken av kontrast mellom himmel og jord fungerer ypperlig. Det er en sann fryd å se den svarte bakken og andre figurer mot den glødende kveldshimmelen, akkompagnert av Kenny Loggins’ «Danger Zone».

Intet mindre enn god underholdning, en sterk firer.

Kommentarer

Ingen kommentarer enda. Føl deg fri til å være førstemann!

    Skriv en kommentar