Training Day

Denzel Washington og Ethan Hawke briljerer i et intenst korrupsjonsdrama fra øverste hylle.

Los Angeles er en by hvor kriminelle gjenger eier sine områder. Områder hvor amerikansk lov gjelder i liten grad, og hvor politiet ikke rykker inn uten å ta med seg en liten hær. I alle fall ikke når politiet er uniformert og har med seg håndjern. LAPD har derfor en egen avdeling med ”Narcs”. Narkotikaspanere, som jobber med kontaktnettet for å ta de store fiskene i Los Angeles undergrunnsverden. I en slik jobb er det lett å tøye grensene. Men hvor skal grensen settes?

Jake Hoyt er forfremmet. Istedenfor å patruljere i en svart og hvit politibil, skal han nå gjennom en helsvart treningsdag med Alonzo. En av LA’s beste narkotikaspanere. Hans filosofi er enkel. ”To catch the wolf, you need to be the wolf”. Dette medfører selvfølgelig at enkelte grenser må tøyes, og kanskje noen brytes. Men slik må til for å holde seg i livet som undercover agent.

Jake Hoyt setter seg med hevet hodet inn i Alonzo’s rullende kontor, og skal gjennom en arbeidsdag lære det som er verdt å lære om Los Angeles gater. Det blir en uforglemmelig dag, hvor Hoyt lærer litt mer om virkeligheten enn det han egentlig har lyst til.

En virkelig god film skiller seg ut fra en god film ved det autentiske. Filmer hvor settene er bygget i 1:1 skala, er generelt mye bedre enn de med kun grafikk. Skuespillere hever sine prestasjoner, hvis området rundt påvirker, og ikke bare er en blå skjerm. Og det er her denne filmen virkelig hevder seg. Gjennom hele filmen legger du merke til at det er mer enn bare godt skuespill. Det ligger i blodet. Flere av skuespillerne har erfart ting de fleste andre ville ha mareritt om i mange måneder, og gjengmiljøene som filmen viser, er ekte gjengmedlemmer, i genuine gjengmiljøer. Kvartaler hvor de fleste fremmede ikke kommer levende ut, har regissøren Antoine Fuqua laget film. Slikt kan bare ikke gjengis på blåskjerm!

Training Day er i en egen klasse, og det er ikke mange andre filmer som bygges like sterkt rundt korrupsjon i USA. Terningkast 5.

Kommentarer

Ingen kommentarer enda. Føl deg fri til å være førstemann!

    Skriv en kommentar