Transporter 2

Action, eksplosjoner og raske biler har Transporter 2 nok av, plottet har de derimot glemt. Selv ikke Jason Statham kan redde denne håpløse oppfølgeren fra et skikkelig mageplask.

Nonstop-action, raske biler, store eksplosjoner, plenty med slagsmål, skyting og hjernedød underholdning, der har du TRANSPORTER 2 i et nøtteskall. På tross av en ubertøff Jason Statham i hovedrollen, er det absolutt ingenting som kan redde denne oppfølgeren fra total slakt. Jeg skal innrømme at den første filmen i serien faktisk ikke var så verst, men dette blir bare et håpløst forsøk på å lage ”kul” underholdning med høy puls. Det krasjes med biler, båter, fly og alt annet det overhodet er mulig å skape store eksplosjoner og masse action ut av. Joda, masse action er faktisk ganske tøft…en liten stund! Men når det ingen ende vil ta, føles det hele som en overdrevent lang promo-trailer med masse fart, spenning og ingen rød tråd, i tillegg er ”traileren” i dette tilfellet er nærmere 2 timer lang…Selv om jeg aldri hadde trodd disse ordene skulle komme fra min munn, blir det rett og slett for mye (meningsløs) action!

Frank (Statham) har flyttet beite fra den franske rivieraen til Miami, der han som en tjeneste for en venn er sjåfør for den styrtrike familien Billings. Svært uventet har Frank blitt kamerat med seks år gamle Jack som han kjører til og fra skolen. Men når Jack blir kidnappet, må Frank ta i bruk alle sine kampferdigheter for å bringe gutten tilbake til familien og samtidig ødelegge kidnappernes plan om å slippe løs et virus som vil drepe alle det kommer i kontakt med.

Dette blir på mange måter en blek kopi av MAN ON FIRE (utgangspunktet til historien er i hvert fall mistenkelig likt), en platt, lite involverende og sjarmløs utgave som i altfor stor grad prøver å dekke over relativt dårlige skuespillerprestasjoner, en tam dialog og endimensjonale rollefigurer med masse effekter og eksplosjoner. Bortsett fra den kule franske kokken/politifyren og en beintøff Jason Statham, var det heller lite som virkelig klarte å fenge meg ved denne oppfølgeren. Den første TRANSPORTER-filmen hadde sjarme, en søt kvinnelig karakter (Qi Shu), en viss kulhetsgrad og en historie, uten så altfor mange klisjeer, som på et visst nivå faktisk klarte å involvere meg, dette er dessverre 2’eren komplett strippet for. Historien er vel noe av det teiteste jeg har vært borti, selve ondingen er skuffende anonym. Den såkalt ”sexy” kvinnelige drapsmaskinen Lola (som ”tilfeldigvis” aldri har mer enn en BH og stringtruse under jakka) fremstår som en ulekker og feminin (til tider) versjon av Dolph Lundgren mens den stakkars lille guttungen ser ut til å lese alle replikkene sine fra en plakat i bakgrunnen.

Dette er selvfølgelig ingen film som skal tas så altfor seriøst. Når Statham spinner rundt 360-grader med bilen for å skrape vekk en bilbombe ved hjelp av en kran, unnslipper en gigantisk eksplosjon sekunder senere og sørger for en perfekt landing, skjønner man at realisme ikke er satt i førersetet. Dette er greit nok, en ren popcorn-film kan absolutt fungere, men da må jeg i det minste bli underholdt! Dette klarer vel TRANSPORTER 2 til en VISS grad, men selv med rå action 110% av tiden, blir det for tamt, sjarmløst og tafatt. Terningkast 1.

Kommentarer

Ingen kommentarer enda. Føl deg fri til å være førstemann!

    Skriv en kommentar