You, Me and Dupree

You, Me and Dupree er både irriterende, ulogisk og kjedelig. Men kanskje verst av alt; den er ikke en gang morsom.

Randy Dupree og Carl Peterson er bestevenner, de stiller alltid opp for hverandre. Når Carl gifter seg, og er klar for å starte et nytt liv i en rolig forstad, blir det problemer. Dupree har nemlig nådd bunnen, han har fått sparken og mistet leiligheten samme dag. Dermed tilbyr Carl han å bo i sitt nye hus for noen dager, til han kommer seg på beina igjen. Dupree tar over huset, og har svært dårlig innflytelse på ekteparet. Han har dessuten ingen planer om å flytte ut med det aller første.

Owen Wilson er på plass med hovedrollen i nok en komedie, og det er vanligvis ikke noe dårlig tegn. Denne karen har gjort ett knippe festlige filmer de siste fem årene, og med navn som Matt Dillon og Kate Hudson, skulle man tro at det var duket for nok en god komedie. Feil! For det første, er You, Me and Dupree basert på en oppbrukt ide: Et lykkelig ektepar får livet komplisert av et plagsomt «tredje hjul». Velbrukte konsepter kan sagtens bli bra med de riktige ingrediensene, men regissørduo Anthony og Joe Russo har på ingen måte den riktige oppskriften. Owen Wilsons karakter er rett og slett enormt plagsom. Når Dupree for femte gang ødelegger alt med sitt klønete og hjernedøde vesen, blir det rett og slett for dumt. I den klimatiske scenen hvor man er nære å brenne ned hele huset, vil du føle behov for å dra frem bensinkanna og lage et lite bål av deg selv.

Som i andre komedier av denne typen, er det også med et par festlige karakterer i birollene. Den som stjeler showet, i den grad det er noe show å stjele, er Michael Douglas. Han spiller den mistenksomme svigerfaren som alltid er ute etter datterens ektemann, for eksempel ved å be han sterilisere seg. Douglas er som vanlig en solid skuespiller, og byr på de eneste artige scenene i You, Me and Dupree. Matt Dillon skal også nevnes. Ikke fordi han er morsom, men fordi han ganske enkelt er en råkul type som burde vært i flere storfilmer. Når vi først er i gang, kan vi vel også nevne Kate Hudson. Hun er tildels sjarmerende, og i en dårlig film, er det like greit å gjøre det de kan for å dra publikum. I dette tilfellet innebærer det å vise oss Hudsons lettkledde bakdel.

Dette blir uansett bare små detaljer som ikke hjelper noe særlig. You, Me and Dupree er irriterende, ulogisk og kjedelig. Du vil kanskje få et par små rykninger i smilebåndet en gang eller to, men det hjelper ikke så mye. En komedie skal få deg til å le og kose deg, noe man ikke er i nærheten av å klare her. Svært skuffende av brødrene Russo. Stå over You, Me and Dupree hvis du kan, terningkast 2.

Kommentarer

Ingen kommentarer enda. Føl deg fri til å være førstemann!

    Skriv en kommentar