Topp 10 merkelige filmtitler

Vanligvis ligger det mye jobb bak en filmtittel. Jeg sier vanligvis, fordi titlene i denne listen er alt annet enn vanlige. Men det skal de ha; de skiller seg ut fra mengden.

Det å bestemme seg for tittelen på en film er en kunst. En filmtittel kan være informativ, fengende, vekke nysgjerrighet, eller gjøre som de på denne lista; være alt for lange, gi feil inntrykk, skape unødvendig forvirring, eller rett og slett være så teite at de bare måtte komme med. Etter en grundig research føler jeg meg ganske så fornøyd når jeg nå presenterer Topp 10: Merkelige Filmtitler.

For sikkerhets skyld; hvis du syntes noen av disse titlene er så teite at du tror jeg har funnet dem opp, tar du feil. For det første er fantasien min flere lysår unna å kunne komme opp med titler som noen av disse, og for det andre kan du søke opp de forskjellige filmenes respektive sider på IMDb. Jeg kan også legge til at jeg har oversett filmer av den erotiske sorten (med et ørlite unntak), selv om det trolig er mye morsomt å hente derifra også.

 1. Attack of the Hungry Hungry Nipples

  To tilsynelatende sultne brystvorter spiller hovedrollene i denne korte animasjonsfilmen fra 1997. Det skal nevnes at denne kortfilmen er å finne på General Chaos: Uncensored Animation, en samling animerte kortfilmer som kanskje ikke er beregnet på barn. Men om filmen er i grenseland mellom voksenfilm eller ikke, den dobble bruken av ”Hungry” gjør at denne tittelen fortjener en plass på lista.

 2. Disco Beaver from Outer Space

  Oppsiktsvekkende mange av titlene jeg vurderte gav inntrykk av at filmen foregikk i eller handlet om bisarre ting fra verdensrommet. Men hverken titler som Attack of the 50 Foot Chihuahua from Outer Space eller Bloodsucking Killerclowns from Outer Space nådde opp til National Lampoon klassikeren Disco Beaver from Outer Space. Tilgjengeligheten på denne filmen i Norge er trolig ikke-eksisterende, men tittelen var god nok til en 9. plass.

 3. The Longest Most Meaningless Movie in the World

  Jeg tror det finnes særdeles få filmer med titler som stemmer bedre enn denne. For utrolig nok varer denne filmen i ekstravagante 48 timer! Denne noe eksperimentelle filmen følger ikke noe bestemt plot, men viser arkivbilder og nyheter satt sammen til en to døgn lang forestilling. Kanskje noe til ettertanke for de som rastløst sliter seg igjennom alle filmer som varer litt lengre enn 90 minutter? Meg bekjent er det bare én film som slår denne i spilletid, men den er så barnslig lang at den knapt kan regnes som en film. The Cure for Insomnia varer nemlig i 87 timer…

 4. The Fable of the Kid Who Shifted His Ideals to Golf and Finally Became a Baseball Fan and Took the Only Known Cure

  Denne tittelen har jeg prøvd å forstå meg på i lengre tid, men det virker som en umulig oppgave. Den gir rett og slett ingen mening! Det er mulig intensjonene til menneskene bak filmen var å skape forvirring og nysgjerrighet så folk måtte se filmen for å finne ut hva meningen med tittelen egentlig var. Uansett er det listas mest meningsløse og en 7. plass er vel fortjent. Det hører dog til historien at denne filmen stammer fra 1916, og jeg har funnet ut at denne tiden bar preg av at filmtitlene skulle være mest mulig informative og ofte røpe hele plottet. Litt høyere opp på lista finner vi faktisk en tittel som røper hele handlingsforløpet!

 5. Johnny Skidmarks

  Med unntak av de virkelig gamle filmene er mangel på seriøsitet en fellesnevner for nesten samtlige titler jeg har vurdert. Når jeg så denne tittelen for første gang var det derfor ikke uten grunn jeg trodde dette var en parodi eller komedie av et slag. Men dette er ikke tilfellet. Dette er nemlig en ytterst seriøs thriller av alle ting! Tittelen blir derfor listas ekleste.

 6. The Incredibly Strange Creatures Who Stopped Living and Became Mixed-Up Zombies!!?

  Det er ikke bare lengden og innholdet i tittelen som gjør at denne fortjener en 5. plass. Bruken av dobbelt utropstegn før et frekt lite spørsmålstegn avslutningsvis gir tittelen et ekstra løft. Opprinnelig ønsket regissør og hovedrolleinnehaver Ray Dennis Steckler å kalle filmen The Incredibly Strange Creature: Or Why I stopped Living and Became a Mixed-up Zombie, men dette ville ikke Columbia Pictures ha noe av ettersom denne tittelen lignet for mye på Kubricks litt mer kjente Dr. Strangelove. Det er mulig Steckler kan være glad for at tittelen ble endret, for den har blant annet blitt kåret til tidenes morsomste i en kåring arrangert av den kjente kritikeren Roger Ebert.

 7. Gayniggers from Outer Space

  Denne tittelen er ganske spesiell på flere måter. Opprinnelig hadde ikke denne tittelen noe annen informasjon enn tittelen i seg selv hos Imdb. Dette gjorde at mange ikke trodde på at dette var en virkelig film. Men en spektakulær filmanmeldelse fra en bruker startet en diskusjon rundt filmen på flere forum. Kunne virkelig denne filmen inneholde alle disse ville scenene denne brukeren beskrev, eller var dette en tittel som var diktet opp og anmeldelsen bare tull? Omsider fant en versjon av filmen veien til Internett og det tok ikke lang tid før filmen var spredd rundt og man fant ut at denne anmeldelsen var særdeles falsk. Denne brukerens falske anmeldelse skal visstnok være inspirasjonen til beskrivelsen ”Internett troll”. Danske Gayniggers from Outer Space er uansett den mest spektakulære tittelen av alle som handler om bisarre ting fra verdensrommet, men det holder akkurat ikke til pallplass.

 8. I Killed My Lesbian Wife, Hung Her on a Meat Hook, and Now I Have a Three-Picture Deal at Disney

  Den første tittelen som når en pallplass er en kortfilm hvor Filmbyens favoritt Ben Affleck står for regien. Skjelden har en filmtittel fristet meg mer enn denne. Det er ikke stort annet å si enn at dette er listas desidert feteste tittel!

 9. Another Demonstration of the Cliff-Guibert Fire Horse Reel, Showing a Young Girl Coming from an Office, Detaching Hose, Running with It 60 Feet, and Playing a Stream, All Inside of 30 Seconds

  Hvis denne, mot all formodning, skulle vare i 30 sekunder og inneholde akkurat det tittelen tilsier, tror jeg vi har vi har nådd toppen av hvor informativ man kan være. Men man skal faktisk ikke se bort ifra at denne kun varer i 30 sekunder. For denne ekstremt lange tittelen er nemlig respektable 106 år gammel. Ja, du leste riktig. 1900 var året da denne filmen så dagens lys. Vanvittig lang tittel, men ikke listas lengste.

 10. Night of the Day of the Dawn of the Son of the Bride of the Return of the Revenge of the Terror of the Attack of the Evil, Mutant, Alien, Flesh Eating, Hellbound, Zombified Living Dead Part 2: In Shocking 2-D

  For listas desidert lengste er også listas soleklare vinner! Grunnen til at denne ble kortet ned til Night of the Day of the Dawn of the Son of the Bride of the Return of the Terror kan kanskje ha noe med plassmangel på filmpostere å gjøre. Lang er den uansett. Faktisk den aller lengste som var å oppdrive. Det som gjør denne til en suveren vinner over tidenes merkeligste filmtitler er at lengden og bisarrfaktoren på tittelen er så stor at man glemmer hva den egentlig startet med. Det hele gjør det faktisk ganske så vanskelig å finne ut hva, ikke bare filmen, men tittelen handler om! Nydelig!

Til slutt noen titler som akkurat falt utenfor Topp 10:

 • The Fable of the Preacher Who Flew His Kite But Not Because He Wished to Do So
 • Dr. Strangelove, Or: How I Learned to Stop Worrying and Love the Bomb
 • Everything You Always Wanted to Know About Swing But Were Afraid to Ask
 • After the War, You Have to Tell Everyone About the Dutch Gay Resistance Fighters
 • Snakes on a Plane
 • How to Stuff a Wild Bikini
 • Hollywood Chainsaw Hookers
 • Mother, May I Sleep with Danger?
 • Phffft!
 • Attack of the Killer Refridgerator
 • The Positively True Adventures of the Alleged Texas Cheerleader-Murdering Mom
 • The Fable of the Fellow Who Had a Friend Who Knew a Girl Who Had a Friend
 • Battle of Mashed Potato Mountain
 • The Absolutely Outrageous Adventures of the Politically Incorrect Bikini Babes of Arizona
 • Don’t Worry, We’ll Think of a Title

Kommentarer

Ingen kommentarer enda. Føl deg fri til å være førstemann!

  Skriv en kommentar